Bultje in mond onder tong

10.03.2021
Auteur: Nadeche

In dit gedeelte van de hals lopen een tak van de aangezichtszenuw, de tong- en smaakzenuw. Soms kan een doof gevoel van het operatiegebied blijven bestaan, dat echter nauwelijks hinderlijk is. Maar tumoren van de mond- of keelholte kunnen ook verschillen van elkaar.

Hoe verloopt de operatie? Aarzel dan niet contact op te nemen met uw KNO-arts en om nadere uitleg te vragen. De ontsteking wordt veroorzaakt door virussen of bacteriën en ontstaat vaak in de context van een andere ziekte.

De meeste oorzaken zijn relatief onschadelijk en goedaardig. Hier wordt een groot deel van de vloeistofproductie op zich genomen.

De opnameduur bedraagt meestal dagen. Alle contactgegevens     RSS feed. De huid rond de wond is of wordt dan ook vaak rood. Dit wordt vaak geassocieerd met koorts en aanhoudende pijn. Klik hier.

Kruimelpad

Wanneer absolute zekerheid nodig is, moet de speekselklier worden verwijderd, zodat de patholoog-anatoom buiten het lichaam weefselonderzoek kan doen. Neemt u dan contact op met uw KNO-arts. Daarom kunt u hier informatie vinden die specifiek over mondkanker gaat. Word nu lid van de KNMT! Zelden ontstaat er een blijvend scheve mond, die alleen zichtbaar is bij aanspannen van de spieren van de mondopening.

Wat is het?

Klik hier, bultje in mond onder tong. Naar en in het ziekenhuis Afspraak maken en wijzigen Voorbereiden Ondersteuning en begeleiding Wachttijden Zorgkosten Faciliteiten Contact en route. Ook kunnen tumoren op de lip en tong ontstaan. Soms is er een ernstiger oorzaak, zoals een kwaadaardige tumor. Speekselstenen zijn niet alleen een op zichzelf staand probleem, maar ze kunnen ook verantwoordelijk worden gehouden voor ontsteking van de speekselklieren? Bij kwaadaardige tumoren is het vaak noodzakelijk dat u na de operatie ook nog wordt bestraald nabestraling.

Oorzaken van een knobbeltje

Lees meer over het cookiebeleid. Prognose Een knobbeltje onder de tong wordt meestal veroorzaakt door een bacteriële infectie. Op deze manier wordt de ontsteking effectief verlicht en wordt pijn geremd.

Bij kwaadaardige tumoren is het vaak noodzakelijk dat u na de operatie ook nog wordt bestraald nabestraling. Update 23 oktober: coronavirus? Zoeken in de KNO site Zoeken. Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie en bijzondere tandheelkunde.

Wij plaatsen zelf ook cookies om onze site te verbeteren?

Een knobbeltje onder de tong

Een ranula kan al direct na de geboorte en tot op hoge leeftijd voorkomen, maar wordt vooral in de 2e levensdecade gezien.

Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie en bijzondere tandheelkunde D5 west. Als een maligniteit of een tumor onder de tong wordt aangetroffen, is onmiddellijke behandeling essentieel om verdere complicaties te minimaliseren.

Daarnaast zal de arts je medische geschiedenis in assistent coaches nederlands elftal nemen. Die behandeling moet onder narcose worden verricht, waarvoor verwijzing naar de mka-chirurg is aangewezen.

De reden hiervoor ligt vaak in een verminderde productie van speeksel. Ook het onderzoek en de behandeling zijn vaak hetzelfde. Ook kunnen tumoren op de lip en tong ontstaan. Oorzaken Afwijkingen van het mondslijmvlies Oorzaak lichen planus oris. Naast de onderlip kan het ook onder de tong of bultje in mond onder tong de wang voorkomen.

Groeit de tumor, dan kan deze ook het weefsel eromheen aantasten.

Groeiwijze

Vaak schemeren ze wat blauwig door. Mond en keel. De kaakchirurg kan de mucocèle inclusief beschadigd speekselkliertje in lokale verdoving verwijderen.

Het menselijk lichaam produceert elke dag ongeveer een tot anderhalve liter speeksel om het ingenomen voedsel te verteren! Na verloop van enkele maanden wordt het verdoofde gebied steeds kleiner en meestal herstelt het helemaal.

Daarom is het belangrijk dat je tijdig een afspraak maakt met je huisarts om te laten onderzoeken wat er aan de hand is.

 Ontdek ook...